News

Verslag workshop Hellen van Meene

Verslag van het eerste door Photographers Live georganiseerde evenement: een twee-daagse masterclass door Hellen van Meene die gedeeltelijk plaats vond tijdens de Museumnacht in Huis Marseille, Amsterdam.

Facade of Huis Marseille (photo: Frank van Eykelen)

De eerste dag vond plaats in Huis Marseille in Amsterdam. De ochtend werd gebruikt voor portfolio reviews van het werk van de vijf enthousiaste deelnemers (Sophie Eekman, Else Kramer, Eveline Kooijman, Audrey Roegiers en Petri Bakker). 's Middags bezochten de deelnemers onder leiding van Hellen de Diane Arbus tentoonstelling in Foam.

Na het door Huis Marseille verzorgde diner begon om 19.00 het publieke gedeelte van de masterclass, als onderdeel van de Museumnacht 2012.

Voor de Museumnacht openden bijna 50 musea hun deuren voor ongeveer 27.500 bezoeker van 19.00 tot 02.00 uur. Het was de bedoeling dat de deelnemers aan de masterclass onder het museumnachtpubliek hun modellen zouden zoeken, die zich in kleedhokjes konden verkleden. Het thema voor de Museumnacht bij Huis Marseille was "De vrouwen van Picasso", dus voor de dames was er bij Couturage in Haarlem gehuurde vintage kleding. en voor "Picasso" zelf een typerend shirt met Bretonse streep. Vervolgens werden onder leiding van Hellen, met behulp van daglicht lampen, de portretten gemaakt. De resultaten werden buiten op de gevel van huis Marseille geprojecteerd.

De tweede dag van de masterclass vond plaats in Blooming Hotel in Bergen, waar ook werd overnacht. De ochtend werd gebruikt voor een evaluatie van het tijdens de museumnacht gemaakt werk. Na de lunch vertelde Hellen van Meene over het werk van andere fotografen, en haar eigen werk. De dag werd afgesloten met een borrel en heerlijke hapjes.

De deelnemers waren unaniem zeer enthousiast over de masterclass, bleek uit de evaluatie.

De masterclass en Museumnacht op Twitter:


Published on 1/24/2013 by Frank van Eykelen